Хто Такий Святий?

1366

Біблійний урок “Хто Такий Святий?”

Мета: показати підліткам, що таке святість; Боже визначення святості; зростання в святості.

Почніть вашу зустріч з наступних слів:
• Підніміть руки, хто з вас вірить в Ісуса Христа.
• Підніміть руки, хто з вас прийняв Ісуса Христа.
• Підніміть руки, хто з вас уважає себе святим.

Скажіть: сьогодні ми поговоримо з вами про святість. Біблія говорить, що ми з вами можемо бути святими! Ми? Так, саме ми, але для того щоб нам зрозуміти процес освячення, нам необхідно розібратися в питанні: а хто ж такий святий?
Розділіть учасників на групи по 3 людини і запропонуйте кожній групі на окремому листочку написати 5 якостей, якими, на їхню думку, повинна володіти свята людина. Дайте їм дві хвилини для цього. Після закінчення двох хвилин попросіть кожну групу прочитати складені ними якості – складіть з цих якостей список на дошці.
Скажіть: по якостям, перерахованим на дошці, у нас з вами склався образ абсолютно ідеальної людини. Не просто гарного, а просто ідеального. Але чи є такі люди в нашій дійсності, і чи жили раніше такі люди? Я думаю, що ні. Але все-таки на цій землі є люди, яких називають святими. І святими їх називає сам Господь. Давайте прочитаємо деякі місця зі Святого Письма:
Прочитайте наступні вірші:
1-е Петра 2: 9/1-е до коринтян 1: 1-2 / Ефесян 1: 1 / Кол 1: 1
Продовжіть: Господь через Апостолів називає віруючих в Ісуса Христа святими. Але коли ж віруючий стає святим? Я попрошу вас зараз подумати і сказати, з якою з думок ви згодні, або до якої думки ви схиляєтеся більше.
1- думка: святим в очах Бога віруючий стає в момент покаяння і прийняття Христа Ісуса Спасителем.
2- думка: святим в очах Бога віруючий стає, коли стає духовно зрілим християнином.
3-думка: святим в очах Бога віруючий стає, коли вмирає віруючим.
4- думка: святим в очах Бога віруючий стає тільки після смерті, на небі.
(Заздалегідь напишіть на плакаті (на великих аркушах або на дошці) питання для роздумів, для того, щоб учасники чітко бачили то над чим їм необхідно думати.
Попросіть кількох людей висловити свою точку зору. Потім методом голосування і підрахунку голосів визначте, до якої думки схиляється більшість учасників.
Скажіть: Я б сказав (а), що всі ці точки зору в чомусь мають рацію. Давайте розглянемо таку ситуацію. Як називають дитину, яка ходить в школу? Правильно – школяр. Він вчиться в першому класі його, називають школярем, і він вчиться в десятому класі, і його теж називають школярем. (По ходу виступу ви можете використовувати дошку для ілюстрацій і схем)
1_ _ _ _2 _ _ _ _ 3 _ _ _ _ 4 _ _ _. . . . . . . . . . . 9_ _ _ _ _10

Коли він став школярем? 1 вересня в першому класі. Він ще не знає як себе правильно вести, він ще не знає порядків у школі, він ще нічого не знає. Але він вже називається «школяр». Але різниця між школярем в 1 і 10 класах істотна, чи не так?
Коли людина кається у своїх гріхах і приймає жертву Христа – він для Бога святий. Уже в першому класі святий. Тому, що своєю силою і своєю праведністю ми святими не зможемо стати і в 30-му класі. Але Господь буде нас вчити. Він буде викладати нам істини, а потім буде пропонувати контрольну роботу, щоб ми зрозуміли, як ми засвоїли цю істину. І контрольна робота буде по предмету «ЖИТТЯ».
Так ось схематично – процес навчання віруючого Господом в школі життя і є освячення. А освячення – це процес і процес нескінченний. В процесі освячення ми повинні до чогось прагнути. Давайте подивимося з Біблії, якими Господь хоче нас бачити – до чого ми повинні прагнути.

Поділіть всіх на групи по 3 людини.

Кожній групі дайте листочок з написаними словами: Господь хоче, щоб ми:
1. були одної думки (Рим. 12:16)
2. _____________________________
3. _____________________________

і запропонуйте кожній групі вибрати якості, до яких ми повинні прагнути з даного їх групі уривка. Підберіть кожній групі уривки, що складаються приблизно з 5-10 віршів. Наприклад: 1 Пет. 3: 8-16 / Еф. 4: 21-32 / Філ. 4: 1-9 / Кол. 3: 12-25 (ці уривки можна також розбити на кілька частин). На все дайте учасникам 3-6 хвилин.
Після цього нехай групи зачитають якості і узагальнять їх однією або двома фразами. Наприклад: ми повинні навчиться любити.
Скажіть: важко досягти таких стандартів? Важко. Особливо якщо самим. А чи може хтось поділитися ситуацією, коли він стояв перед серйозним вибором: зробити так, як хоче Бог, але буде важко, або зробити як легше, але при цьому піти проти волі Господа?
Вислухайте свідоцтва підлітків – моліться, щоб Бог розташував їх серця до відкритості. Будьте самі щирі і м’які з учасниками, щоб вони відповіли вам тим же.
Після кількох оповідань учасників, самі розкажіть, як ви повелися в подібній ситуації. Потім запропонуйте учасникам кожному на окремому листочку описати анонімно ситуацію, яка виявилася б для нього нерозв’язною, якби він в неї потрапив. Запропонуйте їм почати з фрази «Одного разу Саша (Наташа) …». Листочки зберіть, перемішайте і знову роздайте учасникам. Нехай кожен прочитає записку і дасть пораду: як вирішити цю складну проблему.
Скажіть: ви бачите, що самі вирішити більшість наших проблем ми не можемо. І чим старше ми стаємо, тим більше і складніше стають проблеми, з якими ми стикаємося. І тоді віруюча людина або той, хто хоче пізнати Бога, іноді говорить: «Господи я не витримаю цих« життєвих »іспитів, я не в силах, я все одно упаду, я слабка немічна людина і те, що Ти від мене хочеш мені не під силу ». Говоримо ми так іноді? Але акценти в усьому цьому крику душі розставлені на слові «я», а Господь сказав: (Притчі 3: 5-6) «Надійся на Господа всім своїм серцем, і не покладайся на розум твій. У всіх твоїх дорогах пізнавай Його, і Він випростує твої стежки. »- Бог хоче, щоб ми віддалися Йому, щоб ми покладалися на Його силу, на Його мудрість в нерозв’язних на перший погляд ситуаціях. Навіть коли ситуація або проблема здається нам нерозв’язною – Бог говорить, що Він не дає нам випробувань (іспитів в школі життя) більше наших сил. (Прочитайте 1 Кор. 10:13)

Зробіть висновок: в процесі освячення – нам головне:
• прийняти рішення слідувати за Ним;
• прийняти рішення чинити так, як хоче Він;
• прийняти рішення пізнавати Бога все більше і глибше.

Print Friendly, PDF & Email

Біблійний урок | Святость
Поділіться з друзями
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...