Хто Винен?

1321

Біблійний урок “Хто Винен?”

Мета: показати молоді, що Бога не можна звинуватити у всіх неприємностях. І що Ісус Христос є виходом з багатьох неприємностей.

Свій виклад можете почати з даної вигаданої історії.

Один хлопець їхав на новій машині, під’їхав до залізничних шляхів і зупинився перед шлагбаумом. Він зауважив, що позаду нього зупинилася дівчина на коні, занадто близько до його машини. Тим часом проїхав мотоцикліст і в нетерпінні дав газ, кінь злякалася, встав на диби і вдарив передніми копитами по бамперу машини. Водій вибіг і став кричати на дівчину. По іншій стороні проходила старенька з собачкою, вона побігла до них, щоб захистити дівчину. Поїзд пройшов, і шлагбаум стали піднімати, але тут заверещала собачка, тому що бабуся прив’язала її до бар’єра. Одночасно хлопець сів в машину і поїхав вперед. У паніці працівник залізниці натиснув на кнопку, щоб опустити бар’єр, який опустився на машину і одночасно вбив бідолашну собачку.

Запитайте, хто винен у смерті собаки (виявиться, що всі).

Задайте питання: «Хто винен у світових проблемах?» Вислухайте кілька версій, і якщо ніхто не скаже вашу версію – завершіть нею дискусію.

У світових проблемах винні всі ми! Біблія говорить: «Всі згрішили і позбавлені слави Божої» (Римлян 3:23). Ми все робимо неправильно, всі відповідальні, і в результаті, каже Біблія, відділяємо себе від Бога. Наші відносини з Ним порушені. Ось чому для більшості з нас так важко відчувати присутність Бога, знати, що Він є. Ми відокремили себе від Нього своїми вчинками. І від гріха виходить все погане.
Бог міг би дещо зробити, щоб вирішити світові проблеми (нехай присутні запропонують, що):
1. Він міг би знищити нас усіх (щоб створити новий світ), тому що ми всі винні. Але Бог не робить цього, бо любить людину і не бажає, щоб хтось загинув. Івана 3:16
2. Він міг би змусити нас робити тільки хороше, але Бог нікого не змушує. Він – справедливий і дав людині свободу вибору. Якби Він змусив, то ми б перетворилися в роботів. Але Бог любить нас і дає нам право вибору. Повт. 30:19
3. Бог може змінити нас і наше серце, щоб ми НЕ ХОТІЛИ робити погане.

Бог робить саме третє. Він хоче змінити нас зсередини. Саме для цього Ісус і прийшов на землю. Ми не можемо покращитися самі, – коли ми намагаємося бути краще і почати все спочатку, це ніколи не триває довго, чи не так? Стати християнином – це означає звернутися до Христа і попросити Його змінити тебе. Християни – це не досконалі люди, але вони йдуть за Христом і стають кращими.
Можете навести власний приклад, як вас змінив Христос, та закінчити закликом до покаяння.

Print Friendly, PDF & Email

Біблійний урок | Вина
Поділіться з друзями
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...