Кожна друга українська дитина дивиться ТБ і користується інтернетом поза контролем батьків

1341

Статистика “Кожна друга українська дитина дивиться ТБ і користується інтернетом поза контролем батьків”

Кожна друга українська дитина зізнається в тому, що батьки не контролюють перегляд ним передач по телевізору або дії в інтернеті.

Про це сьогодні повідомив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, презентуючи результати першого в Україні соціологічного опитування дітей в рамках проекту “Права дітей в Україні: реалії та виклики після 20 років незалежності”.

“Кожен другий опитаний зазначив, що батьки рідко або ніколи не контролюють, що саме дитина дивиться по телевізору, комп’ютеру, DVD і т. П. Особливо серед тих, кому 16-17 років – майже кожен другий опитаний стверджує, що ця його діяльність перебуває поза межами батьківського контролю. Третина 10-13-річних дітей зазначила, що їхні батьки не знають, що вони дивляться по телевізору або роблять на комп’ютері, в інтернеті “, – зазначив Павленко.

За його словами, згідно з даними опитування, поза батьківським контролем залишається і активність дитини в інтернеті – 40% респондентів вказали, що батьки абсолютно не контролюють їх дій в інтернеті.

Перше в Україні соціологічне опитування дітей – в рамках проекту Права дітей в Україні: реалії та виклики після 20 років незалежності – було проведено з 15 по 30 квітня 2012 року з метою визначення реального стану забезпечення прав дитини в Україні.

В ході дослідження було опитано 4083 дитини – учнів 5-11х класів загальноосвітніх шкіл, студентів 1-го, 2-го курсів ПТНЗ та ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (на базі 9-річної освіти), 1-го курсу ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (на базі 11-річної освіти) та 1-го курсу ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Метод отримання інформації – самозаповнення запитальника у навчальних аудиторіях з використанням індивідуального конверта для кожного респондента. У базу даних також увійшли відповіді 107 дітей 16-17 років, які не навчаються і не працюють. У них брали індивідуальне інтерв’ю (один на один).

Дослідження провів Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка на замовлення Уповноваженого Президента України з прав дитини за технічної підтримки Благодійного фонду Ріната Ахметова Розвиток України та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

за матеріалами http://korrespondent.net

Print Friendly, PDF & Email

Доповнення | Залежність
Поділіться з друзями
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...