Егоцентризм

2013

Біблійний урок “Егоцентризм”

Для початку обговоріть, що таке Егоцентризм.

Егоцентризм – це відчуття, при якому людина ставить на перше місце себе і почуття власної гідності. Можна порівняти егоїзм з хворобою, вона виникає через:
1. Надмірне опікунства. Часто діти, які не мають братів і сестер стають загальними «улюбленцями», виростаючи, стають егоїстами, так як звикають до загальній уваги.
2. Тимчасового успіху. Людина зазнається і піднімає своє «я» вище належного.

Хвороба розвивається і з’являються ознаки на початку хибні, а незабаром і більш явні. Хвороба відрізняється від інших тим, що має, як позитивні ознаки, так і негативні.

До позитивних можна віднести те, що:
? ніколи і нікому ще не вдавалося принизити гордовиту людину;
? завдяки егоцентризму і самовпевненості іноді людина швидше рухається до успіху, йдучи «по головах» інших.

До негативних сторін можна віднести наступне:
? з такими людьми важко спілкуватися;
? при невдачах егоцентристи засмучуються більше, ніж інші;
? виникає самотність;
? втрата мети життя.

Хотілося б зауважити, що навіть сучасні медики не можуть впоратися з цією хворобою, і єдиний, хто може зробити це, приходив на землю більш ніж 2000 років тому і помер за наші гріхи на хресті.

Так, це Ісус. У Своїй книзі, Біблії, було згадано, (Гал 6: 3) що людина сама по собі ніхто, і не варта нічого, і тому, якщо вона підносить себе, то обманюється. Ісус у Своєму слові сказав, що той, хто хоче бути вище, повинен принизитись, стати рабом і показав наочний приклад, вимивши ноги своїм учням. Він упокорився і помер на хресті з усією лагідністю і смиренням.

Саме тому тільки Бог може займати найвище місце в житті людей, і тоді людина буде щаслива, а почуття егоцентризму зникне, як звичайна хвороба.

Отже, якщо ви хотіли б позбутися егоїзму, лікування досить просте: віддайте першість в житті Богу і будете мати досконале життя.

Print Friendly, PDF & Email

Біблійний урок | Эгоизм
Поділіться з друзями
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...